dijous, 15 d’abril del 2010

Magistral sobre les TIC (conferència a càrrec de Ferran Màs)

En nou repte docent:

Venim d'una escola on es procurava ensenyar molt encara que l'alumne no retingués tota la informació (+ ensenyament, - aprenentatge). En canvi, estem avançant cap a una escola on la prioritat sigui l'aprenentatge de l'alumnat.
Les TIC han propiciat aquest canvi. Abans tenien material d'estudi físic (llapis, llibre, paper, etc.) La incorporació d'ordinadors ha propiciat que el material que es disposi actualment sigui llibres digitals, programes, etc. Les TIC canvien el concepte de classe. Treball telecooperatiu, ens obrim conjuntament per treballar en grups. Es necessiten eines també (substitució de l'estoig per un programari).

La xarxa ens obre el món per treballar en altres grups. Les eines són la clau de l'èxit. Entre d'altres xarxes socials, Twitter permet als docents està al dia. Cal exigir-nos! Per tant, cal modernitzar-nos, innovar, no quedar mai enrere. Els materials digitals els hem d'incloure a la xarxa per poder aplicar-los.

Eines:

Programari portàtil: tenir una carpeta a un USK. Faciliten molt la feina. Ordenat. Pots personalitzar-lo. És útil ja que pots treballar en diferents llocs.

Virtualització: per fer unes bones classes hem de tenir bones eines, bons programes i saber-los utilitzar bé. Destinar màquines per edat. No barrejar-ho.

Món virtual: simplificar els recursos per més facilitat. Problemes de banda i accés.

Resumint: Les TIC són el futur (un futur pròxim, per no dir el present). Les TIC han canviat la pedagogia del docent. Abans s'ensenyava i es suposava que l'alumne ho aprenia, en canvi, amb les TIC, es dón més importància a l'aprenentatge i que l'alumne ho comprengui. Hi ha d'haver un bon ús de les TIC, per això és imprescindible conèixer-les i tractar-les.

1 comentari:

  1. Nuiet!!!
    Veig que tens el blog super bé... aixi m'agrada jeje...
    vinga'n ens veiem dema
    un ptonas*

    ResponElimina